CD anmeldelser

Her har vi samlet det vi har av plateanmeldeser på vår cd «Varme Vindar» som fikk en flott 8 plass på VG Lista høsten 2012.

Hamar Arbeiderblad. http://h-a.no/Kultur/Musikk/tabid/99/Default.aspx?ModuleId=181637&articleView=true

Varme vindar

Danse- og popbandet Wapo fra Vestlandet har skiftet navn til Bris, og setter seg veldig i respekt med denne utgivelsen. Absolutt ingen dansebandutgivelse, det meste ligger i og opptil popsjangeren. Gode melodier og bra tekster er gjennomgående. Bandmedlemmet Gunnar Engevik står for det meste av materialet, men det er også låter av Trond Ihle og Morten Abel. Særlig må nevne den fine tolkingen av Buck Owens’ legendariske «Crying time» – «No e kvelden nesten slutt». Også den artige, vakre og melodiøse instrumentallåten «Demningen».
Omtalt av: Halvard Berget

FOR SWINGENDE http://www.forswingende.com/?id=02112012052107 

Bris er tidligere presentert her i For Swingende med en maxisingel med fire låter, og disse låtene har også fått plass på det nye albumet i tillegg til 8 helt nyinnspilte låter. De aller fleste låtene på plata er skrevet av Gunnar Engevik som spiller diverse strengeinstrumenter samt munnspill i bandet og han har tidligere fartstid fra orkesteret Kivi som var populære på 90 tallet. I tillegg til Gunnar så består Bris også av Arvid Søreide som er bandets hovedvokalist, Trond Eide, Arthur Lien og Geir Skjelnes.
Bris er forøvrig ikke som noe reinspikka svensktoppband å regne, men de spiller mye danseglad musikk blandet sammen med litt rolige og fine ballader innimellom, slik som en veldig følsom og fin versjon av den gamle Mods-låten «Me to går alltid aleina» og en norsk versjon av velkjente «Crying time» på ekte Bergensdialekt. Mye countrypreg er det også over musikken til Bris med god vokal på vestlandsdialekt og et behagelig lydbilde med mye gitarer og lignende.
Plata er forøvrig produsert av Erik Grønner i Demningen Studio med god hjelp av bandets egne medlemmer. Plata er utgitt hos Tylden & Co og er deres første fulle album hittil, hvis vi ser bort fra maxisingelen som opprinnelig kom ut på eget selskap før de fikk kontrakt med Tylden.
Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:
No pakkar eg og går – En fin countrylåt i middels tempo som er en av låtene som er nyskrevne til plata, her med melodi av Trond Ihle og tekst av Rogeir Haugen. En av mine favoritter da jeg lyttet gjennom plata.
Dei varme vindars veg – En litt kjappere låt, også denne med sterkt countrypreg, og med tekst og melodi av Gunnar Engevik. Også en av de bedre sporene på plata.
Eg skulle likt å veta – Også en ganske kjapp danselåt med god takt og fengende melodi, signert Gunnar Engevik denne også.

Jeg må si at Bris klinger veldig fint i ørene mine når jeg setter på denne plata, de er et band med egen stil og profil og det hele blir enda mer personlig og troverdig når de synger på sin egen dialekt. Mange sterke låter og fin blanding av ballader og swinglåter, slik det skal og bør være på ei dansebandplate, selv om dette altså ikke er som ei tradisjonell dansebandskive å regne. Musikken vil nok falle i smak hos flere enn bare dansebandpublikummet, og det innen flere ulike aldersgrupper, men kanskje aller mest hos de som liker å danse i en eller annen form. Bris er et band med mange gode kvaliteter skal jeg dømme etter det jeg hører på denne plata, musikerne vet hva de driver med og vokalisten har også ei myk, personlig og behagelig stemme. Låter det like bra ute på lokalet så er nok Bris absolutt et band det er vel verdt å satse på når man skal ut og danse og hygge seg en lørdagskveld. På terningen vil jeg belønne plata «Varme vindar» med en bunnsolid 5-er, så her er det bare å løpe og kjøpe hvis du vil ha ei plate du både kan anvende som bruksmusikk på dansegulvet og som hyggemusikk i godstolen eller kjøremusikk i bilen.

DANSNYTT

http://www.dansnytt.no/2012/11heter/dansnytt-anmelder-varme-vindar-med-bris/

Dansnytt anmelder “Varme vindar” med BRIS

November 11, 2012 by jantore
Varme vindar med BRIS 8/10

“Eg såg meg aldri tilbake” er åpningssporet som er en rask svinglåt. Låta har mye country i seg. Sterk låt instrumental.
“No pakkar eg og går” er en rolig og fin låt som samtidig er god og dansbar. Markert og fin takt gjør at den er god å bugge til.
“Så fint om du var omkring” er en deilig ballade som får tankene til å flakke. Her synge Bodil Herre i duett med Arvid Søreide. Nydelig låt..
“Dei varme vindars veg” er ei ny rask svinglåt.
“Me to går alltid alene” er en myk og fin ballade og vil bli elska av foksdansere.
“Eg skulle likt å veta” svinger i nærmere 200-takt.
“Ein gong” gir oss nok en god ballade. Her som i de andre låtene gir Arvid Søreide oss en myk og behagelig vokal.
“Demningen” er en god instrumental som kan danses i både sving og bugg tempo. En riktig drømmelåt.
“Speilet på veggen” er en 140 låt som gir oss dansere mange muligheter som passer til de fleste dansestiler
“Godnatt-godnatt”, joda la oss sove. Magisk og mjuk som fører oss inn i drømmeland enten vi skal sove eller danse.
“Hjelp meg å sjå” Havner i 130-140 taktmessig og er en god låt å danse til og lytte på.
“No e kvelden nesten slutt” er en ny fantastisk fokstrot låt(ballade). En riktig god avslutningslåt.

Gunnar Engevik står bak mange av låtene. Morten Abel (Me to går alltid alene), Trond Ihle(Vestnorge) og Rogeir Haugen(No pakkar eg og går). Den siste låta på plata er ei god gammel Buck Owens låt.

Høy stjerne til vokal Arvid Søreide. Maken til behagelig stemme skal vi lete lenge etter. Gode instrumentale prestasjoner finner vi også på plata.
Lyttemessig er plata en innertier og havner helt øverst på de 10 hyllene. Balladene(fokslåtene) er noe av det flotteste undertegnede har hørt de siste åra.
Dansemessig inneholder plata gode svinglåter og som sagt fantastiske fokslåter. Jeg hadde nok håpet å høre et par gode bugglåter på samme plata og siden de mangler(kanskje de kommer neste gang), plasserer jeg “Varme vindar” på hylle 8 av 10.

Jeg vil gratulere BRIS med et fantastisk flott album og både håper og tror at mange musikkelskere vil kjøpe plata i framtida. Samtidig venter jeg spent på neste album, når det enn kommer.

For Dansnytt: Jan Tore Eriksen

 

DANSEBAND MUSIKK 8 oktober

Anmeldelse gjort av Danseband Musikk
Anmeldelse av Bris- Varme Vindar.
Vestlandet´s populære Bris, som tidligere het Wapo er ute med ny flunkende cd som inneholder hele 12 låter. 9 av låtene er produsert av bandets gitarist Gunnar Engevik. Platen er utgitt av Tylden Records. Totalt var det veldig bra låter, og her har bandet gjort en veldig bra jobb rundt dette albumet. Inneholder sving, rolige og tekstmessig er det bra innhold. Løp og kjøp. Her er ingen tvil. Veldig bra jobbet gutter, og fortsett med det. Terningkast 6/6.

 

DANSEGALLA NORGE

Plateanmeldelse: BRIS – Varme Vindar

En frisk bris fra Vest:

Pop/dansebandet Wapo har nå skiftet navn til BRIS. Gunnar Engvik er siste medlemmet som ankom BRIS, han er en gjenganger i Norsktoppen, og er kjent fra da han var medlem i bandet Kiwi.

BRIS er et kjent cover/danseband fra bergensområdet, og lager alltid liv på scenen og har alltid med seg det gode humøret sitt når de spiller opp til dans.

BRIS består av:

Arvid Søreide: gitarer, vokal

Trond Eide: piano, orgel, trekkspill, kor

Arthur Lien: trommer, kor

Geir Skjelnes: bass

Gunnar Engevik: gitarer, mandolin, dobro, banjo, munnspill, kor

Albumet «Varme Vindar» inneholder 12 dansbare poplåter, og det hele begynner med «Eg såg meg aldri tilbake (Tida treng aldri pause)» før de fortsetter med «No pakkar eg og går», to gode låter med godt driv. Vil også nevne «Eg skulle likt å veta» og «Hjelp meg å sjå». «So fint om du var omkring», en flott duett med Arvid (BRIS) og Bodil Herre.

Vi finner også en coverlåt fra kjente Mods, «Me to går alltid aleina» som BRIS gjør en utrolig flott versjon av. «Ein gong», minner oss om hvordan ting ikke alltid blir som man planlegger i barndommen når man blir voksen. «Godnatt-Godnatt», en flott ballade/vuggesang som jeg synes er verdt å nevne.

Gunnar Engevik har skrevet de fleste av låtene på dette albumet. Produsenten er ingen ringere enn musiker, låtskriver og produsent Eirik Grønnere, som mange artister har benyttet seg av, deriblant Kurt Nilsen.

Et varmt og flott album her fra BRIS, som man kan kose seg med nå som høststormene suser rundt oss, det har iallfall jeg gjort. Her det er mange som kommer til å like både tekster og melodier. Bris kan minne litt om en blanding av Mods og Vamp, disse guttene kan nå langt. Velger å gi BRIS en varm og god 4’er.

Anmeldt av Birgitte Marie Skarshaug – Dansegalla Norge

 

Dansaktuellt.com

Bris med imponerende CD

Bris -«Varme vindar»

Tylden Records .

Dette er en flott CD med både sterke tekster , gode melodier

og influenser fra både country og viser .  Først og fremst er denne debutplata et orkester med sterkt

frieri til dansefoten , og et orkester med egen stil og  profil . Wapo het orkestret til og med 2011. Her ser vi at

det finnes gode låtskrivere i Bergen også ! Gunnar Engvik har  tilført orkesteret mye bra , med kjempegode låter ,gitarspill,dobro,mandolin ,banjo og munnspill.

Solid vokal innsats av Arvid Søreide og en dreven gjeng som  bidrar på trekkspill ,trommer og bass .

At vi fikk nydelige » Crying time» på bergensk er helt OK .

Dette ville Buck Owens også ha likt !

Vi stusset veldig over den nydelige produksjonen , men når  vi så at Eirik Grønner var produsent ,fant vi svaret .

Han er som kjent produsent for Kurt Nilsen også.

Dette er en følsom CD med mening , og med en herlig vuggesang.

Håp, glede, varme og solid håndverk . Nå gleder vi oss  bare til neste CD med BRIS

Anmeldt av Arnfinn Opsand

 

 

De Danseglade

Desember 2012.

Wapo, har endret navn til BRIS og er nå ute med albumet, “Varme Vindar”. De presenterer en blanding av pop og dansebandmusikk, med en anelsecountry. Altså ikke helt enkelt å finne båsen de passer best i.
BRIS er stort sett selvforsynt når det gjelder låter. Gunnar Engevik står for ni av albumets tolv spor.

Foruten å skrive musikk spiller Engevik en rekke strengeinstrument og munnspill. Resten av BRIS er: vokalist Arvid Søreide, bassist Geir Skjelnes, Arthur Lien på trommer og Trond Eide på tangenter.

Tekstene fremføres på dialekt og Arvid Søreide har en søregen og fin stemme. Bandet består av flinke musikanter, noe som kommer frem i platas intrumentale innslag, “Demningen”. Den er en av mine favoritter og passer godt for både øre og fot. Andre favoritter er” God natt, god natt” og BRIS sin vestlandske versjon av Buck Owens låta “Crying time”, eller “No e kvelden nesten slutt” som den heter her.

BRIS, er ikke et typisk danseband og da er det kansje ikke så rart at dansefoten ikke får de helt store opplevelsene. Der dansere er målgruppa, er det viktig å få frem en god variasjon mellom dansbare ballader og raske låter som gir danselyst og i tillegg er gode å svinge seg etter.
Dette er en viktig miks som ikke alltid er enkelt å finne.

Når det gjelder lytteverdien, er det flere elementer som spiller inn. Her er både vokalen, teksten, arrangementet og den totale miksen viktig. For mange triste tekster har lett for å prege helhetsinntrykket.

“Varme Vindar”, viser at BRIS er på rett vei og jeg tror vi får høre mer fra dem.

Dette er bare den spede start.

Dansesko: Dette er ingen typisk danseplate, men det er muligheter for den som vil svinge seg.

 Ører: Fint, instrumentale partier som viser at gutta er gode musikere. Bra vokal og pluss for fremførelse på dialekt.

Anmeldt av Ann-Heidrun Ruud